Gehaktdag

Toneeltekst – Theatermaker en leuke collega Remy van Tilburg vroeg me om een stuk te schrijven dat – indien we weer terug naar ‘oude normalen’ zouden moeten – gerepeteerd kon worden in subgroepen. Of: schrijf vier teksten die samen een geheel vormen. En er moesten mensen in een gehaktmolen. Geen probleem.
Maandag 15 en dinsdag 16 mei 2023 speelde ISIS theaterproducties de voorstelling Gehaktdag in Schouwburg Odeon in een fantastisch decor, met de juiste toon, de gewenste ongemakkelijkheid en het onzalige idee dat iedereen die de voorstelling zag twee keer nadenkt voor-ie weer een balletje gehakt draait.

GEHAKTDAG: De slagerij van de gezusters Impe staat op het randje van omvallen: buurtbewoners hebben in de loop van de tijd hun eetgewoontes veranderd. Anno nu zijn ze op zoek naar vleesvervangers, gezondere of diervriendelijker producten. En dat is precies wat de slagerij nog niet in de aanbieding heeft.
Terwijl Theresia en Anna Impe worstelen met hun ondernemerschap, is het maar de vraag of Tuur en Magda hun vijftigjarig huwelijksfeest halen. Deborah en Teddy wonen tijdelijk weer in het ouderlijk huis, omdat hun eigen huis op instorten staat. En Johannes en Sabine leveren hun privacy in, door hun bed en brood aan te bieden aan een vluchteling. 
De slagerij wordt de ontmoetingsplek waar de levens van verschillende buren elkaar kruisen. Iedereen heeft zijn eigen strijd te voeren. Want wil niet iedereen een onsje meer van het leven? 

Een onsje meer?
Het spijt ons verschrikkelijk. 
Op.
Uitverkocht.
En bovendien, het is dinsdag. 
Dinsdag is geen woensdag. 
Woensdag is gehaktdag. 
Morgen is er weer gehakt.