Orfeo

Muziektheater – Hoe ver ga je als dat wat je het liefste hebt, je ontnomen wordt? Euridice is uitgehuwelijkt, juist aan de man met wie ze niet wil trouwen. Liever nog laat ze zich door de monsters van het woud overmeesteren. Als Orfeo ontdekt dat Euridice gevaar loopt, redt hij haar door de betoverende klanken van zijn muziek. Ze trouwen en op de puinhopen van de geschiedenis lijken zij een mooi bestaan op te kunnen bouwen.
Maar niets is wat het lijkt: Euridice sterft nog voor het huis is gebouwd en Orfeo verliest zijn geliefde. Kan hij zelfs de dood overwinnen om zijn geluk terug te krijgen?

Theaterkoor BonTon uit Utrecht zingt op 3 en 18 november 2018 de koorstukken uit Orfeo ed Euridice van Christoph Willibald Glück én uit L’Anima del Filosofo, ossia Orfeo ed Euridice van Joseph Haydn.
Siem en Puk, twee getalenteerde jonge, Utrechtse toneelspelers, geven vorm aan Orpheus en Euridice om het koor én het publiek door het verhaal heen te leiden. Het koor verbeeldt de krachten die het verhaal voortstuwen, die de twee jongen mensen uit elkaar drijven en die hen in die dood weer bij elkaar brengen. Onder één belangrijke voorwaarde: Kijk niet om!

regie en concept  |  Heleen van Wiechen
muzikale leiding  |  Jurriaan Grootes
spel  |  Puk Burger en Siem de Haan
spel en zang  |  Theaterkoor BonTon Utrecht