(ROUTE)66

Teksttheater – Op 28 januari 2017 had (ROUTE)66 zijn première in het gastvrije Theater Het Pakhuis in Hoorn en overschreed daarmee gelijk ook de Zaanse grenzen. Doel van deze voorstelling, wederom met Joke Machielse en Astrid Visscher, was het opzoeken van nieuwe speelplekken, en zo strandden wij dit jaar met (ROUTE)66 ook in Koog aan de Zaan, in Wormerveer en in Hoorn.
Twee vrouwen hebben letterlijk de bus gemist. Zij staan aan de kant van een weg door een tamelijk onherbergzaam land, met niets anders dan een parkeerplaats met toilet en cola-automaat én met elkaar: een moeder die haar zoon mist en de enigszins onvoorspelbare reisgenote die samen de keus moeten maken om danwel op de volgende bus te wachten –áls die komt- danwel een kant op te lopen om de bewoonbare wereld te vinden. Maar welke kant is de goede kant? En willen zij wel naar huis?
De voorstelling is ontstaan door improvisaties van de spelers, en deze zijn vertaald naar een script, waarin onverwachte (muzikale) uitstapjes, nèt als in de vorige voorstelling, zorgen voor verrassende wendingen.
(ROUTE)66 was te zien in Theater Het Pakhuis Hoorn, De Groote Weiver in Wormerveer, Theatermijn in Koog aan de Zaan, Café Zaanzicht, Dorpshuis de Horn in Krommeniedijk, De Lorzie Wormerveer én voor de Vrouwen van Nu in Oostzaan.

In opdracht van Culturele Staten gemaakt
spel en concept | Joke Machielse en Astrid Visscher
regie en tekst | Heleen van Wiechen
voorstellingsbegeleiding | Jelmer Reus
foto flyer | Ilse Schevers

met dank aan | Frank Machielse, Sander Goudriaan, Paul van Schaik, Café Zaanzicht, Buurthuis de Kolk, Theatermijn