Zuiver Aartswoud

Locatietheater – In opdracht van Rundveemuseum Aat Grootes en de woon- en werkboerderij van de Prinsenstichting mochten Kirsten Dijk en ik een locatievoorstelling maken om hun gezamenlijk 5-jarig jubileum te vieren. Wat begon met een eerste kennismaking in december 2017 eindigde met zeven uitverkochte voorstellingen tijdens twee prachtige (en warme!) weekenden in mei en juni.
Het was, samen met de 28 spelers, mooi zoeken naar de vorm waarin de echte Aartswouder verhalen een plek konden krijgen, naast het voorstellingsconcept dat ‘de snelle wereld’ in no time viral kan gaan. En probeer dat dan nog maar eens tegen te houden.
Zuiver Aartswoud werd een voorstelling op en om het erf, met een koe, een geit, een hond, een paard, vier tractors, een bromfiets die het meestal niet deed, twee fietsen, een busje met tien figurantendames, 28 spelers, ontzettend veel hulp achter de schermen en eindeloos veel enthousiasme en plezier!

concept, tekst en regie | Kirsten Dijk en Heleen van Wiechen
spel | Marlou, Marieke, Christel, Ton, Rob, Dennis, Gerda, Fief, Mariska, Bert, Mark, Corien, Annet, Astrid, Josina, Marion van V., Marion de B. Elly, Annelies, Ria, Dirk, Gerrit, Cees, Henk, Cor, Sammie, Loes en Samira
techniek | Erik Weg i.s.m. Paul van Schaik
productieleiding | Gerard Bakker
foto | Kirsten Dijk

Foto’s van de voorstelling werden gemaakt door Hanneke de Boer en zijn te zien in het mapje ‘Rundveemuseum/Zuiver Aartswoud’ op haar website.